Media

Interviu Legal Magazin

Acasa Media Publicat pe 13.11.2017
Interviu Legal Magazin

Evaluatorii sunt pregătiți pentru determinarea valorii impozabile a clădirilor

Interviu cu Elena Apostolescu, Director General, CMF Consulting și Dana Ababei, Director Executiv, CMF Consulting


Sunteți una dintre cele mai apreciate firme de evaluare din România, reușind să oferiți servicii integrate. Care sunt cele mai importante repere în activitatea dumneavoastră? Ce înseamnă echipa CMF Consulting şi care sunt principalele arii de expertiză pe care le acoperiți?

Elena Apostolescu

CMF Consulting este unul din promotorii profesiei de evaluator în România. În colaborare cu alte persoane dedicate am pus bazele Asociației Naționale a Evaluatorilor din România – ANEVAR, CMF Consulting fiind membru fondator al ANEVAR. De remarcat că primii lectori și autori ai manualelor de evaluare utilizate în cadrul cursurilor de calificare au fost membrii ai echipei CMF Consulting.

Suntem autorizaţi să realizăm evaluări pentru toate categoriile de bunuri incluse în „Ordonanţa 24/2011 cu privire la unele măsuri în domeniul evaluării bunurilor”: afaceri, proprietăţi imobiliare, bunuri mobile, active necorporale şi instrumente financiare. De asemenea suntem autorizaţi să realizăm verificări ale rapoartelor de evaluare realizate de alţi evaluatori.

Am reuşit să formăm o echipă ce include şi colaboratori, astfel încât pentru fiecare domeniu de activitate să putem beneficia, noi şi clienţii noștrii, de cea mai bună expertiză. Nu suntem toţi buni la toate, dar ştim la ce suntem buni fiecare, astfel încât să putem aloca fiecărei lucrări persoanele potrivite.

Din echipa noastră fac parte evaluatori de renume, membrii acreditaţi ANEVAR cu calificări şi expertiză şi în domeniul financiar-contabil, evaluatori recunoscuți la nivel european, membri RICS, CECCAR şi ACCA, dar şi ingineri constructori şi arhitecţi cu experienţă în domeniul evaluării clădirilor şi construcţiilor speciale, precum şi ingineri din mai multe domenii de activitate.

Realizăm evaluări de active intangibile (mărci, liste de clienți, programe (softuri) de calculator, evaluări de portofolii de participaţii în diverse afaceri, evaluări proprietăţi imobiliare complexe atât pentru clienți din ţară cât şi pentru clienţi din străinătate.

Continuarea aici: interviu Legal Magazin.