Cine suntem

Una dintre primele companii de consultanta si evaluare din Romania.

In fapt, CMF Consulting inseamna mai mult decat o firma, inseamna un inceput.

CMF Consulting a fost infiintata in 1992, realizand pana in prezent lucrari ce acopera intreaga gama a serviciilor de evaluare si a serviciilor conexe acesteia: rapoarte de evaluare pentru toate tipurile de proprietati mentionate de ordonanta 24/2011 cu privire la unele masuri in domeniul evaluarii bunurilor, studii de fezabilitate, studii in domeniul financiar, studii de restructurare, rapoarte pentru alocarea pretului de achizitie si teste de depreciere. Astazi, expertiza oferita de CMF Consulting cuprinde toate domeniile de afaceri din Romania.

Cu o reputatie a serviciilor profesionale de inalta calitate construita pe o experienta de peste 30 de ani, CMF Consulting este intotdeauna prima optiune pentru clienti atunci cand isi doresc un partener de incredere, nu doar un raport de evaluare. Reteaua nationala de parteneri asigura faptul ca exigentele clientilor nostri sunt indeplinite intr-un mod creativ, flexibil, aflat intr-o permanenta evolutie si centrat pe nevoile afacerilor pe care le sprijinim.

De la companii de telecomunicatii, din domeniul hotelier, producatoare de energie regenerabila, automobile si din domeniul financiar pana la companii de productie si distributie de alimente, bauturi, lactate si tutun, CMF Consulting furnizeaza pentru clientii sai expertiza de care acestia au nevoie. Am dezvoltat relatii durabile cu clientii nostri, investind constant in asigurarea unui nivel ridicat al serviciilor oferite, fidelitatea clientilor fiind un element de mandrie.

Pe langa serviciile oferite clientilor, CMF Consulting a dezvoltat colaborari cu o mare parte a companiilor de evaluare din Romania, membrii echipei noastre oferind pregatire de specialitate tuturor partenerilor alaturi de care au realizat multiple proiecte. De asemenea, o parte a membrilor echipei CMF Consulting a participat la elaborarea standardelor de evaluare internationale si nationale.

Ne mandrim cu faptul ca ori de cate ori piata a cerut-o, am avut curajul sa abordam si sa rezolvam probleme noi, aspectele teoretice fiind expuse in cadru organizat si altor evaluatori in vederea adaptarii metodologiei cuprinse in literatura de specialitate din tari cu traditie in domeniu la realitatile economiei romanesti.

CMF Consulting este unul din promotorii profesiei de evaluator in Romania. In colaborare cu alte persoane dedicate am pus bazele Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania – ANEVAR, primii lectori si autori ai manualelor de evaluare utilizate in cadrul cursurilor fiind membri ai echipei CMF Consulting.

De-a lungul timpului , CMF Consulting a efectuat pentru clientii sai, companii multinationale, evaluari de afaceri sau diverse active atat in Romania, dar si in alte tari din Europa sau Asia.

Colaborarea noastră cu Andersen Global este un pas strategic în dezvoltarea noastră ca furnizor de servicii de evaluare de top în Europa.

Expertii nostri

 • Ec. Apostolescu Elena Ec. Apostolescu Elena (FCCA, MAA, MRICS) Administrator
  Ec. Apostolescu Elena (FCCA, MAA, MRICS) Administrator
  Ec. Apostolescu Elena

  Elena Apostolescu are peste 20 ani de experienta in evaluare, expertiza contabila, audit si consultanta, oferind servicii profesionale societatilor listate la bursa, dar si societatilor private nelistate. Avand o experienta anterioara vasta in domeniul financiar-contabil, ea a dobandit o intelegere aprofundata a evaluarilor in scopuri de raportare financiara (IFRS si RAS) si al impactului acestora in aceste situatii.

  Transferul de afaceri si active, alocarea pretului de achizitie, evaluarea activelor necorporale, teste de depreciere a fondul comercial si a altor active imobilizate reprezinta tipuri de proiecte in care Elena a acumulat multiple cunostinte bazate pe analiza aprofundata atat a evaluarii, cat si a modului de inregistrare a rezultatelor evaluarii in contabilitatea fiecarui client.

  Elena a coordonat evaluari pentru fuziuni si divizari si are, de asemenea, experienta importanta in pregatirea proiectelor de fuziune si divizare, inclusiv in elaborarea situatiilor financiare pentru aceste proiecte.

  Inainte de a face parte din echipa CMF Consulting, Elena a lucrat mai multi ani in calitate de director financiar pentru filiala romaneasca a unei companii americane din industria asigurarilor si, inainte de aceasta a fost contabil sef al filialei romanesti a unuia dintre cei mai mari producatori de electronice si electrocasnice din Japonia. A lucrat, de asemenea, si pentru una dintre companiile Big 4, in calitate de consultant.

  Elena este expert contabil recunoscut in Romania (membru CECCAR) si membru expert contabil senior certificat de ACCA, care este organismul global pentru profesionistii contabili. Ea este, de asemenea, evaluator autorizat acreditat pentru evaluari de intreprinderi si evaluator autorizat pentru evaluari de proprietati imobiliare (evaluator ANEVAR din 2004).

  Este implicata activ in diverse proiecte desfasurate in cadrul ANEVAR fiind aleasa pentru perioada 2016-2019 vicepresedinte ANEVAR, presedinte al Comisiei Stiintifice si de Standarde.

 • Ing. Badescu Gheorghe Ing. Badescu Gheorghe (FRICS, REV, MAA) Fondator CMF Consulting SA
  Ing. Badescu Gheorghe (FRICS, REV, MAA) Fondator CMF Consulting SA
  Ing. Badescu Gheorghe

  Gheorghe Badescu FRICS, REV, MAA este unul dintre promotorii activitatii de evaluare din tara noastra fiind membru fondator al ANEVAR si presedinte al ANEVAR in perioada 1992-2002. Gheorghe Badescu a fost in perioada
  2005-2008 vicepresedinte al Comitetului International pentru Standarde de Evaluare – IVSC si in 2015 a fost ales presedinte de onoare al ANEVAR.

  Ca parte a grupului de lucru pentru standarde a lucrat alaturi de experti renumiti in echipa care a realizat standardele internationale de evaluare. De asemenea, a facut parte din grupul de lucru al Grupului European al Asociatiilor de Evaluatori – TEGoVA care a realizat a cincea editie a standardelor europene de evaluare. Din anul 2005 preda ca profesor asociat Evaluarea intreprinderii si Analiza Investitiilor Imobiliare. In calitate de consultant al IFC (componenta a Bancii Mondiale) si instructor al International Real Property Foundation – SUA a indeplinit misiuni in tari din Europa, Asia si Africa.

  Gheorghe Badescu a facut parte din colectivul de consultanti externi ai Ministerului de Finante din China pentru realizarea legii evaluarii in aceasta tara. Ca urmare a acestei activitati a devenit membru de onoare al asociatiei de profil din China, asociatie care are cateva zeci de mii de evaluatori. Totodata este membru de onoare al Asociatiei din Georgia si al ANEVAR.

  In prezent este consultant pentru proiecte complexe in cadrul firmei sale de evaluare CMF Consulting, infiintata in anul 1992 si preda cursuri si seminarii de evaluare in tari de pe mai multe continente: India, Serbia, Bulgaria, Ghana, Mongolia.

 • Ec. Ababei Dana Ec. Ababei Dana (MAA, MRICS, REV) Director General
  Ec. Ababei Dana (MAA, MRICS, REV) Director General
  Ec. Ababei Dana

  Dana Ababei a acumulat peste 20 ani alaturi de echipa CMF Consulting dobandind treptat  experienta in evaluare si consultanta legata de evaluare. Incepand cu anul 2006, colaboreaza, cu echipe de evaluare din Big Four pe segmentul pietei de capital.

  In prezent Dana Ababei are competente de evaluare pentru toate sectiunile precizate de Ordonanta 24/2011 cu privire la unele masuri in domeniul evaluarii bunurilor: a) evaluari de  bunuri imobile, b) evaluari de intreprinderi, c) evaluari de bunuri mobile, d) evaluari de actiuni si alte instrumente financiare, e) evaluari de fond de comert si alte active necorporale si f) verificari de rapoarte de evaluare.  Totodata incepand cu anul 2006 este consultant de investitii autorizat de Autoritatea de Supraveghere  Financiara sa-si desfasoare activitate pe piata de capital.

  In 1997 si-a inceput activitatea de trainer in calitate de colaborator predand diverse cursuri in cadrul Academiei de Studii Economice, Universitatii Athenaeum si Universitatii Romano Americane, iar incepand cu anul 2000 a devenit membra a colectivului de lectori ANEVAR.

  Avand in vedere faptul ca Dana detine o diploma de licenta in “Turism si Servicii” (Academia de Studii Economice din Bucuresti) si o diploma de masterat in

  “Turism International” (Academia de Studii Economice din Bucuresti), absolvind numeroase cursuri postuniversitare si seminarii (ANEVAR, Politehnica Bucuresti, WIPO Worldwide Academy, CERC Foundation, MILLENIUM Financial Training Centre) este specializata in evaluarea afacerilor si proprietatilor din domeniul turismului si comertului, precum si a celor din domeniul altor servicii cum ar fi: asigurari, transport, sanatate si servicii profesionale.

  Este implicata activ in diverse proiecte desfasurate in cadrul ANEVAR fiind aleasa Presedinte ANEVAR in perioada 2018-2019. In perioada 2016-2017 a fost prim-vicepresedinte ANEVAR iar in perioada 2014-2015 a fost vicepresedinte ANEVAR – presedinte al Comisiei Juridice.

 • Prof. dr. ec. Anghel Ion Prof. dr. ec. Anghel Ion (FRICS, REV, MAA) Coordonator proiecte
  Prof. dr. ec. Anghel Ion (FRICS, REV, MAA) Coordonator proiecte
  Prof. dr. ec. Anghel Ion

  Ion Anghel este din anul 1994  cadru didactic in ASE Bucuresti, parcurgand toate treptele didactice incepand cu preparator pana la gradul de profesor universitar (2008), toate in cadrul catedrei de economico – financiara a Facultatii de Contabilitate si Informatica de Gestiune.

  Incepand cu anul 1995 s-a alaturat echipei CMF Consulting fiind consultant in domeniul evaluarii intreprinderilor, evaluarii activelor intangibile si a bunurilor imobile.

  Din 2000 este trainer al International Real Property Foundation (IRPF). In aceasta calitate participand la cursuri de formare a evaluatorilor din Georgia (Tbilisi), Armenia (Erevan), Bosnia (Sarajevo).

  In perioada 2006-2007 a fost presedinte al ANEVAR, iar in perioada 2008-2009 Presedinte a Uniunii Profesiilor Liberale din Romania (UPLR). In calitate de membru al Comitetului Profesional al Comitetului International pentru Standarde de Evaluare IVSC (2008-2010) si al Comitetului de Conducere a European Real Estate Society (ERES) s-a implicat activ in activitatea de educatie specifica evaluatorilor si profesiilor inrudite cu aceasta.

  In cadrul CMF Consulting a acumulat deosebita experienta in evaluarea afacerilor si activelor intangibile specific domeniilor IT&C, retail, media.

 • Ec. Sîrb Mihai Ec. Sîrb Mihai (MAA) Director operational
  Ec. Sîrb Mihai (MAA) Director operational
  Ec. Sîrb Mihai

  Mihai Sîrb are o experienta de peste 14 ani in domeniul consultantei si evaluarii imobilelor, masinilor si echipamentelor, aducand - incepand cu 2018 - un plus de valoare pentru CMF Consulting.

  Inainte de a se alatura echipei CMF, Mihai a avut o evolutie dinamică in cadrul unei companii romanesti de consultanta si evaluare de notorietate, in cadrul careia in ultimii ani a ocupat functia de partener si a fost coordonator in unele din cele mai importante si complexe proiecte realizate de catre companie.

  Prin pregatire continua (este Membru Acreditat Anevar), dar mai ales prin practica, pe parcursul acestei perioade s-a specializat in evaluarea proprietatilor complexe dar si a masinilor si echipamentelor, obtinand astfel o vasta experienta in evaluarea pentru diferite scopuri (raportare financiară, investiții, tranzactii, transferuri intra-grup, garantii bancare, insolventa, etc.).

  Este implicat activ in cadrul ANEVAR, fiind lector EPI si EBM, dar şi Trezorier ales pentru perioada 2018-2021.

 • Ec. Dima Alexandru Ec. Dima Alexandru Manager Departament Evaluarea Afacerilor
  Ec. Dima Alexandru Manager Departament Evaluarea Afacerilor
  Ec. Dima Alexandru

  Alexandru a dobândit peste 15 ani de experienţă în evaluare şi consultanţă, dintre care peste 8 ani alături de CMF Consulting.

  Înainte de a se alătura echipei CMF Consulting, Alexandru a ocupat poziţia de Senior Financial Advisor în cadrul Oxygen Finance (2007-2014), pregătind proiecte pentru clienţi importanţi din domeniile: distribuţie FMGC, IT, transporturi, vopseluri, colectare şi management de deşeuri.

  Alexandru deţine o diplomă de licenţă în "Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori" (Academia de Studii Economice Bucureşti) şi o diplomă de masterat în "Finanţe şi Burse de Valori" (Academia de Studii Economice Bucureşti).

 • Arh. Ţiţirigă Sanda-Raluca Arh. Ţiţirigă Sanda-Raluca (MAA) Manager Departament Evaluare Proprietăți Imobiliare
  Arh. Ţiţirigă Sanda-Raluca (MAA) Manager Departament Evaluare Proprietăți Imobiliare
  Arh. Ţiţirigă Sanda-Raluca

  Raluca Ţiţirigă (MAA) este arhitect, licențiată a Facultății de Arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu și absolventă a Masterului de Managementul Proiectelor din cadrul Facultății de Construcții Civile, Industriale și Agricole de la Universitatea Tehnică de Construcții București.

  Experiența de peste 12 ani în domeniul construcțiilor și în domeniile conexe constituie un avantaj deosebit în cadrul evaluării proprietăților imobiliare complexe și a celor unice. Cunoștințele acumulate în domeniul construcțiilor sustenabile îi permit abordarea cu ușurință și profesionalism a proiectelor de acest tip.

  Studiile sale în domeniul managementului proiectelor îi oferă Ralucăi o perspectivă foarte largă, cuprinzând și alte domenii, pe lângă evaluarea proprietăților imobiliare, ea fiind și evaluator autorizat de bunuri mobile. Ea este implicată în foarte multe proiecte, având ca scop evaluarea pentru raportare financiară și a dobândit, de asemenea, o vastă experiență în evaluarea pentru garanție bancară și pentru impozitare.

  Din anul 2022 este şi membru Acreditat ANEVAR (MAA) în evaluarea proprietăților imobiliare.